Flasirana voda
Članak poslednji put ažuriran May 22, 2022

Problemi sa flaširanom vodom

ivona

Najveći problem predstavljaju flaše za vodu koje sadrže BPA (bisfenol A), otrovnu hemikaliju koja izaziva poremećaje u radu endokrinog sistema, jer utiče na normalni nivo hormona u našem organizmu

Čak i ako je materijal od koga su izrađene flaše bezbjedan, zabrinjava činjenica da za ovu oblast ne postoje striktni zakonski propisi i da ne postoji obaveza da se navede izvor odakle potiče voda.

Neke marke flaširane vode potiču sa savršeno čistih izvora, ali ogroman procenat takve vode potiče iz gradskog vodovoda.

Često se odlučujemo za flaširanu vodu, jer mislimo da nemamo drugog izbora. Ali, to je skupo i veoma nepraktično rješenje. Da bismo koristili flaširanu vodu za piće, potrebno je da nosimo stotine teških flaša do kuće, a kada se isprazne da ih bacamo i tako još više zagađujemo životnu sredinu.

I pored toga što je korištenje flaširane vode nepraktično i predstavlja veliko ulaganje, ne možemo biti sasvim sigurni da je voda koju pijemo kvalitetna.

Zašto biste kupovali skupu flaširanu vodu i ugrožavali svoje zdravlje?

Da li je prečišćena voda koju pijemo bezbjedna? Uglavnom jeste.

Danas se na tržištu nude razne vrste filtera, koji se razlikuju po kvalitetu, dizajnu, efikasnosti i cijeni. Mnogi sistemi, iako skupi, ne posjeduju potrebne ateste, kontrolu kvaliteta i bezbjednosne karakteristike.

Za njih ne postoje naučni podaci o efikasnosti prečišćavanja vode, pa predstavljaju istinsku opasnost po ljudsko zdravlje.

Prečišćena voda može biti najbolje, najzdravije i najjeftinije rešenje, ukoliko rješenje pravi sistem za prečišćavanje vode.

Dvaput razmislite prije nego što popijete još jednu čašu vode – donesite pametnu odluku!

Flasirana voda
Problemi sa flaširanom vodomi
Pročitaj više
Voda sa česme
Svakodnevno pijete vodu iz gradskog vodovoda? Ovo morate da znate!i
Pročitaj više
Čaša čiste vode
Zašto je važno da pijemo potpuno čistu vodu? Mi smo ono što pijemo!i
Pročitaj više