Voda sa česme
Članak poslednji put ažuriran November 27, 2023

Svakodnevno pijete vodu iz gradskog vodovoda? Ovo treba da znate.

ivona

Voda je važna za naše zdravlje

Voda čini 60% naše telesne težine. Samo ova činjenica dovoljno govori koliko je ona važna. Ipak, većina ljudi ne unosi dovoljno tečnosti. To može ostaviti kratkotrajne ili dugotrajne posledice, jer svaki sistem u našem organizmu zavisi od vode.

Nedostatak vode može dovesti do dehidratacije, stanja kada naš organizam nema dovoljno vode za normalno funkcionisanje.

Čak i usled blage dehidratacije možete osećati gubitak energije i umor, dok ozbiljna dehidratacija može imati fatalne posledice. Da biste sprečili dehidrataciju i obezbedili svom organizmu neophodnu tečnost, pijte vodu.

Kompanija Zepter International, širom sveta poznata po svojim proizvodima koji čuvaju vaše zdravlje i obezbeđuju bolji kvalitet života, preporučuje: svakog dana popijte po 2 – 3 litra filtrirane vode za piće.

Kvalitet vode = kvalitet života

Voda je neophodna svim živim bićima. Sve je veća potražnja za ovim resursom, kao i konkurencija među korisnicima.

Čista voda je osnovna životna potreba i kvalitet vode koju pijete direktno utiče na vaše zdravlje, a samim tim i na kvalitet života.

Gradske vodovodne mreže imaju sve više problema u snabdevanju stanovništva čistom vodom za piće.

Očekuje se da će potrebe biti sve veće, a da će vode biti sve manje.

Da li je voda sa česme bezdna?

Kako možete biti sigurni da je voda koju pijete čista? Iako je voda koja izlazi iz postrojenja za prečišćavanje vode potpuno bezbedna i pogodna za piće, ona teče kroz mrežu podzemnih cevi, koje su često veoma stare i izrađene od olova ili bakra.

U vodi iz gradskog vodovoda postoje mnogi zagađivači čija dozvoljena količina je regulisana zakonskim propisima a još je više otrova za koje ne postoje propisane dozvoljene količine.

Voda iz gradskog vodovoda prečišćava se dodavanjem dezinfekcionih sredstava, kao što su hloridi i ostale hemikalije,

Tako „prečišćena“ voda dolazi u naše domove i često je puna jedinjenja gvožđa, zato što prolazi kroz stare, korodirane podzemne cevi, pa rđa dospeva u vodu koju pijemo i koristimo u domaćinstvu. Tu spadaju: arsen, olovo, kadmijum, fluorid ili bakterije, fermentirajuće supstance i virusi.

Izloženost manjim količinama uobičajenih zagađivača na duži vremenski period može dovesti do brojnih posledica po ljudsko zdravlje, uključujući problemi sa cirkulatornim sistemom, mučninu, oštećenje jetre ili nerava, bubrezima, visok krvni pritisak i ostalim ozbiljnim zdravstvenim stajnima.

Takođe, fluorisana voda može biti opasna za vašu bebu i za pripremanje hrane za nju potrebno je da koristite filtriranu vodu za piće.

Superiorni preciscivac vode - Edel Wasser
Superiorni prečišćivač vode – Edel Wasseri
Pročitaj više
Edel Wasser filteri
Edel Wasser – Filterii
Pročitaj više
Edel Wasser prezentacija uredjaja
Prezentacija Edel Wasser moćnog sistema za prečišćavanje vodei
Pročitaj više