Flasirana voda
Članak poslednji put ažuriran November 27, 2023

Problemi sa flaširanom vodom

ivona

Najveći problem predstavljaju flaše za vodu koje sadrže BPA (bisfenol A), otrovnu hemikaliju koja izaziva poremećaje u radu endokrinog sistema, jer utiče na normalni nivo hormona u našem organizmu.

Čak i ako je materijal od koga su izrađene flaše bezbedan, zabrinjava činjenica da za ovu oblast ne postoje striktni zakonski propisi i da ne postoji obaveza da se navede izvor odakle potiče voda.

Neke marke flaširane vode potiču sa savršeno čistih izvora, ali ogroman procenat takve vode potiče iz gradskog vodovoda.

Često se odlučujemo za flaširanu vodu, jer mislimo da nemamo drugog izbora. Ali, to je skupo i veoma nepraktično rešenje. Da bismo koristili flaširanu vodu za piće, potrebno je da nosimo stotine teških flaša do kuće, a kada se isprazne da ih bacamo i tako još više zagađujemo životnu sredinu.

I pored toga što je korišćenje flaširane vode nepraktično i predstavlja veliko ulaganje, ne možemo biti sasvim sigurni da je voda koju pijemo kvalitetna.

Zašto biste kupovali skupu flaširanu vodu i ugrožavali svoje zdravlje?

Da li je prečišćena voda koju pijemo bezbedna? Uglavnom jeste.

Danas se na tržištu nude razne vrste filtera, koji se razlikuju po kvalitetu, dizajnu, efikasnosti i ceni. Mnogi sistemi, iako skupi, ne poseduju potrebne ateste, kontrolu kvaliteta i bezbednosne karakteristike.

Za njih ne postoje naučni podaci o efikasnosti prečišćavanja vode, pa predstavljaju istinsku opasnost po ljudsko zdravlje.

Prečišćena voda može biti najbolje, najzdravije i najjeftinije rešenje, ukoliko pronađete pravi sistem za prečišćavanje vode.

Dvaput razmislite pre nego što popijete još jednu čašu vode – donesite pametnu odluku!

Superiorni preciscivac vode - Edel Wasser
Superiorni prečišćivač vode – Edel Wasseri
Pročitaj više
Edel Wasser filteri
Edel Wasser – Filterii
Pročitaj više
Edel Wasser prezentacija uredjaja
Prezentacija Edel Wasser moćnog sistema za prečišćavanje vodei
Pročitaj više